Juridisch spreekuur “Rechtwijzer” in nieuwe LocHal

12

maart 2019

Tilburgers met een juridische vraag kunnen sinds 13 februari 2019 elke woensdagmiddag terecht in de nieuwe LocHal voor het gratis juridische spreekuur ‘Rechtwijzer’. Tussen 14.00-16.00 uur staat de Rechtswinkel samen met studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys klaar om burgers te helpen met het vinden van hun route door het recht.

Weet je even niet wat je met je juridische vraag of probleem aan moet? Dan kun je tijdens het spreekuur gratis en ter plekke geholpen worden óf worden doorverwezen naar de juiste instantie.

Je kunt er terecht met vragen over vele onderwerpen. Zo kan het misschien zijn dat je het niet eens bent met een beslissing van de gemeente over een uitkering, bijstand of wmo, of hulp bij schulden. Misschien speelt er iets bij (huur)toeslagen, is je relatie voorbij of dreigt er een conflict op je werk. In al deze situaties kun je naar het spreekuur.

Samenwerking

Het spreekuur ‘Rechtwijzer’ is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen zo vroeg mogelijk tijdens het ontstaan van problemen op weg te helpen, en hen in staat te stellen zoveel mogelijk zelf het heft in handen te kunnen houden.

Rechtwijzer geeft informatie en wijst de weg

Rechtwijzer adviseert je over welke stappen je kunt zetten om je juridische problemen op te lossen. De website www.rechtwijzer.nl geeft informatie en wijst de weg bij de meest voorkomende onderwerpen: uit elkaar gaan, werk, schulden, overheid, wonen en consumenten. Door het beantwoorden van vragen op de site krijg je overzicht, adviezen, tips en krijg je helder in beeld waar je naar toe kunt.

zie ook de website www.bibliotheekmb.nl; tilburg.nl; www.jhs.nl en www.rvr.org