Rechtswinkel helpt bij indienen klacht Vertrouwens- en klachtencommissie chroom-6 Tilburg

  • Home
  • Nieuws
  • Rechtswinkel helpt bij indienen klacht Vertrouwens- en klachtencommissie chroom-6 Tilburg
29

mei 2017

Tussen 2004 en 2011 hebben uitkeringsgerechtigden gewerkt in het project tROM. Zij konden werkervaring opdoen bij werkgevers in de omgeving. Een van de plekken waar is gewerkt, is het terrein van NedTrain in Tilburg. De medewerkers hebben daar museumtreinen geschuurd en soms met een roller geverfd.

In 2015 is bekend geworden dat er in de oude verflagen van de treinen zeer waarschijnlijk chroom 6 zit. Chroom 6 is een product dat aan lak of (grond)verf wordt toegevoegd om roesten te voorkomen. Chroom 6 kan vrijkomen tijden het schuren of doorslijpen in de vorm van stof, of tijdens het lassen in de vorm van rook. Als je gedurende een lange periode steeds aan deze stof wordt blootgesteld, kan het schadelijk zijn voor de gezondheid.

Naar aanleiding van deze mogelijke blootstelling heeft de gemeente de (ex) uitkeringsgerechtigden en (oud) werknemers geïnformeerd. Ook is er een onafhankelijk informatie- en meldpunt ingericht bij het Centrum voor arbeidsverhoudingen bij overheidspersoneel (CAOP). En de gemeente heeft een onderzoekscommissie ingesteld die onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek zal verrichten naar de gezondheidsrisico’s bij de werkzaamheden bij tROM in de periode 2004-2011.

Heeft u een klacht?                                                                                                                 .

Heeft u klachten over het chroom-6 onderzoek? Bent u niet tevreden hoe mensen van de gemeente Tilburg de kwestie aanpakken? Of hoe de uitvoering van het onderzoek door het RIVM verloopt? Of heeft u een klacht over de onafhankelijke onderzoekscommissie chroom-6 Tilburg? Neem dan contact op met de onafhankelijke vertrouwens- en klachtencommissie chroom-6 Tilburg.

Zij zijn te bereiken via klachtencommissieTilburg@caop.nl, via telefoonnummer:  070-3765746 of  per post:  Vertrouwens- en klachtencommissie chroom 6 Tilburg  t.a.v. secretariaat Postbus 556 2501 CN Den Haag

Heeft u hulp nodig bij het indienen van uw klacht dan kan de Rechtswinkel Tilburg u helpen. Onze hulp is gratis. (adres: Ringbaan-West 96; telefoon 013-5353135 of per mail contact@rechtswinkeltilburg.nl t.a.v. Jacqueline Willemen)