GEZOCHT: stagiair(e) Juridisch administratieve dienstverlening

23 mei 2022
23 mei 2022 Jeroen Jaspers

Volg jij op dit moment de opleiding Juridisch administratieve dienstverlening aan bijvoorbeeld het ROC Tilburg, het Koning Willem I College of Curio en ben jij op zoek naar een stage? Lees dan snel verder!

De Rechtswinkel Tilburg is een Stichting die sociaaljuridische hulp biedt aan cliënten met een laag inkomen of cliënten die om een andere reden niet zelfredzaam zijn. Bij de Rechtswinkel Tilburg werken ongeveer 30-35 vrijwilligers die allemaal rechten studeren. Zij behandelen dossiers op het gebied van arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht, huurrecht en consumentenrecht. Het kan dan gaan om juridisch advies, maar ook om belangenbehartiging en het bijstaan van cliënten in een juridische procedure. De vrijwilligers worden ondersteund door drie beroepskrachten.

Wat ga je doen?

Je gaat de beroepskrachten en vrijwilligers ondersteunen bij hun werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen zowel administratief (klaarmaken en versturen van standaardbrieven, dossiermanagement, telefoon beantwoorden) als licht-juridisch (invullen van formulieren, licht-adviserend) van aard zijn.

Wie ben jij?

Je vindt het leuk iets te betekenen voor mensen die niet zelfredzaam zijn en werkt nauwkeurig. Je werkt graag in een informele werkomgeving met jonge collega’s. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat kun je van ons verwachten?

Je komt terecht op een gezellige werkplek met veel collega’s die ook lerend zijn. De sfeer is informeel. Je wordt begeleid door één van de beroepskrachten. De Rechtswinkel Tilburg kent geen stagevergoeding toe.

Sollicitatieprocedure

Heb je vragen of wil je solliciteren? Stuur een e-mail met je motivatie en CV naar jacqueline@rechtswinkeltilburg.nl.