Spoedwet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten

9 april 2020
9 april 2020 Jacqueline Willemen

Wanneer een huurovereenkomst voor bepaalde tijd afloopt, kan de verhuurder ervoor kiezen om de overeenkomst wel of niet te verlengen. Kiest de verhuurder ervoor om de huurovereenkomst te verlengen, dan kan dit alleen voor onbepaalde tijd. In deze tijd, waarin de maatschappij te maken heeft met de maatregelen rondom de Coronacrisis, is het lastig voor huurders om een andere woning te vinden en voor de verhuurders is het lastig om een nieuwe huurder te vinden.

De Minister Milieu en Wonen heeft afgelopen maandag een spoedwet ter goedkeuring naar de Tweede Kamer gestuurd. Wanneer deze wet wordt aangenomen, wordt het mogelijk om een huurovereenkomst voor bepaalde tijd die afloopt tussen 1 april en 30 juni 2020 tijdelijk te verlengen met maximaal drie maanden en tot uiterlijk 1 september 2020. Deze wet kan verlengd worden indien de maatregelen met betrekking tot het coronavirus langer duren.

Hou onze website en facebookpagina in de gaten. Zodra de wet is aangenomen, zullen wij dat hier delen. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over uw huurovereenkomst.