Update procedures Nieuwlandstraat

29 maart 2023
29 maart 2023 Jeroen Jaspers

Op 14 maart 2023 heeft de kantonrechter in een aantal beroepsprocedures zittingen gehouden. Op 29 maart 2023heeft de Rechtswinkel Tilburg in drie procedures de uitspraak ontvangen.

Wat heeft de kantonrechter besloten

De kantonrechter heeft de beroepschriften onderverdeeld in drie periodes. Kort gezegd komt het erop neer dat de bestuurders aan wie een boete is opgelegd in de periode 1 juli tot 3 november 2021 door de kantonrechter in het gelijk zijn gesteld. Voorwaarde is wel dat er op tijd beroep is aangetekend. Het beroep van bestuurders aan wie een boete is opgelegd op of na 3 november 2021 wordt afgewezen. De kantonrechter heeft geoordeeld dat, aangezien de straat toen as aangepast, de situatie voldoende duidelijk moet zijn.

Update juni 2023

Uit navraag door de Rechtswinkel Tilburg bij de rechtbank blijkt dat de rechtbank aan het CVOM heeft gevraagd of zij de procedures willen doorzetten of niet. Het CVOM heeft hier nog niet op gereageerd.

Ik heb nog niets gehoord over mijn zaak

Als de Rechtswinkel Tilburg namens u beroep heeft ingediend, dan krijgt u van ons bericht zodra de uitspraak binnen is. Op dit moment is iedereen waarvan de uitspraak binnen is op de hoogte gebracht. De Rechtswinkel Tilburg verwacht dat de komende weken de meeste uitspraken binnen zullen komen.

Ik heb een vraag over mijn zaak

De status van alle Nieuwlandstraat dossiers die bij de Rechtswinkel Tilburg in behandeling zijn vindt u hier. Heeft u andere vragen, neem dan, bij voorkeur via e-mail, contact met ons op.