Maak een verschil en verbeter je C.V.

Vrijwillig juridisch medewerker

De Rechtswinkel Tilburg werkt met vrijwilligers. Al deze vrijwilligers volgen een WO-studie rechten. Wil jij tijdens je studie relevante werkervaring opdoen? Vind je het leuk om mensen te helpen? Dan is werken bij de Rechtswinkel Tilburg waarschijnlijk echt iets voor jou!

Wij zoeken vrijwilligers! Studeer jij Nederlands recht of Global law? Wil jij tijdens je studie relevante werkervaring op doen? Vind je het leuk om iets voor mensen te betekenen? Dan is werken bij de Rechtswinkel Tilburg iets voor jou!

Wie zijn wij?

De Rechtswinkel Tilburg biedt laagdrempelige juridische hulp en bijstand aan mensen die een laag inkomen hebben of niet zelfredzaam zijn. Wij helpen mensen met vragen en problemen op het gebied van het arbeidsrecht, consumentenrecht, huurecht en socialezekerheidsrecht. Ook staan wij cliënten bij die het niet eens zijn met hun verkeersboete.

Wat ga je doen?

Je wordt geplaatst in de sectie Consument & Wonen of Inkomen & Overheid. Je krijgt als vrijwillig juridisch medewerker je eigen dossiers waarmee je aan de slag gaat. Onder begeleiding van je teamleider (een afgestudeerde jurist) ga je cliënten adviseren, wederpartijen aanschrijven, onderhandelen en soms ook procederen.

Wat krijg je ervoor terug?

Praktijkervaring

Je doet tijdens je werkzaamheden veel praktische ervaring op die je in de toekomst kunt inzetten. Zo heb jij een streepje voor als je solliciteert voor een stage of een baan in het juridische werkveld.

Aantekening op je cijferlijst

Als vrijwillig juridisch medewerker krijg je een vrijwilligersovereenkomst voor de duur van anderhalf jaar. Dit lijkt lang, maar onze ervaring leert dat je in die periode het maximale uit jezelf haalt. Daarnaast krijg je de tijd om in te werken en jouw kennis te delen met nieuwe collega’s. Maak je deze termijn af, dan krijg je een getuigschrift. Met dit getuigschrift krijg je (als je aan Tilburg University studeert) de aantekening ‘Praktische rechtsbeoefening’ op je cijferlijst.

Kennis

Tweewekelijks worden er scholingen, dossierbesprekingen en jurisprudentiebesprekingen georganiseerd. Hiermee verbreed je jouw kennis.

Netwerk

Er worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd. Verder zijn er regelmatig borrels en activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Zo bouw jij een netwerk op binnen het juridische werkveld.

Gezelligheid

Er zijn regelmatig borrels en activiteiten waar je aan deel kunt nemen.

De Rechtswinkel Tilburg kent geen vrijwilligers- of stagevergoeding toe.

Loop een middag mee

Wil je weten of het vrijwilligerswerk bij ons iets voor jou is? Loop een middag vrijblijvend mee. Meld je aan via onderstaand formulier of stuur een e-mail naar contact@rechtswinkeltilburg.nl. Zien we je binnenkort?

Stage MBO (Legal/HR) en HBO-rechten

Rechtswinkel Tilburg biedt studenten van het MBO (Legal/HR) en van het HBO-rechten een stageplaats om werkervaring op te doen.

Stageplaats MBO (legal/HR)

Wat ga jij doen?

Je gaat de beroepskrachten en vrijwilligers ondersteunen bij hun werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen zowel administratief (klaarmaken en versturen van standaardbrieven, dossiermanagement, telefoon beantwoorden) als licht-juridisch (invullen van formulieren, licht-adviserend) van aard zijn.

Gewenst profiel

Je vindt het leuk om mensen die minder zelfredzaam zijn te helpen,  je werkt nauwkeurig, zelfstandig en bent een aanpakker dan zijn wij naar jou op zoek!

Vragen over deze vacature of solliciteren?

Wij zijn op zoek naar een stagiaire die per augustus/september 2024 aan zijn/haar stage mag beginnen. Heb jij interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar contact@rechtswinkeltilburg.nl.

Stageplaats HBO-rechten.

Dit kan zijn een derdejaars stage of een praktische afstudeerstage. De afstudeerstage is alleen voor studenten van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys. Tijdens de stageperiode maak jij kennis met bijna alle werkzaamheden en processen binnen de Rechtswinkel.

  • Derdejaarsstage 

Wat ga jij doen?

Jij bent werkzaam binnen de Front Office en Backoffice voor de sectie Inkomen en Overheid of Consument en Wonen.

Front Office:

Jij bent inzetbaar voor het telefonisch spreekuur (iedere werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur); het beantwoorden van infomail; hulp bieden bij invullen van formulieren en/of het aanvragen van een DigiD en het (op verzoek) maken van artikelen voor de website.

Back Office:

Jij werkt zelfstandig (maar wel onder begeleiding) aan dossiers van jouw cliënten; jij onderhoudt regelmatig contact met jouw cliënten over de voortgang van hun dossier; jij hebt spreekuren waarbij jij het intakegesprek met jouw cliënt voert.

Daarnaast krijg jij gelegenheid om aan jouw opdracht te werken.

Vragen over deze vacature of solliciteren?

Wij zijn op zoek naar stagiair(e)s die per augustus/september 2024 aan hun stage mogen beginnen. Heb jij interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar contact@rechtswinkeltilburg.nl.

  • Afstudeerstage student Juridische Hogeschool Avans-Fontys 

Wat houdt de praktische afstudeerstage in?

In plaats van een onderzoek en bijbehorende scriptie, ga jij gedurende jouw stage werken aan echte juridische problemen van echte mensen.

Wat ga jij doen?

Jij gaat aan de slag op de backoffice in de sectie Inkomen en Overheid of Consument en Wonen en gaat aan de slag met de volgende werkzaamheden:

Het zelfstandig (maar wel onder begeleiding) werken aan dossiers van jouw cliënten; jij onderhoudt regelmatig contact met jouw cliënten over de voortgang van hun dossier; jij hebt spreekuren, waarbij je het intakegesprek met jouw cliënt voert; jij staat cliënten te woord aan de telefoon; jij staat cliënten te woord die documenten komen aanleveren.

Wat verwachten wij van jou?

Uiteraard volg jij de opleiding HBO-rechten aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en mag jij in augustus/september 2024 gaan afstuderen. Jij bent minimaal vier dagen in de week beschikbaar. Het verdient de voorkeur dat jij zoveel mogelijk op het kantoor van de Rechtswinkel Tilburg werkt. Jij hebt affiniteit met de doelgroep van de Rechtswinkel Tilburg en met de rechtsgebieden die wij behandelen. Jij vindt het leuk om in een informele omgeving met studenten te werken. Tenslotte ben jij beschikbaar op dinsdagavonden voor het volgen van scholingen, jurisprudentiebesprekingen en dossierbesprekingen.

Vragen over deze vacature of solliciteren?

Wij zijn op zoek naar stagiair(e)s die per augustus/september 2024 aan hun stage mogen beginnen. Heb jij interesse? Stuur dan een sollicitatiebrief en cv naar contact@rechtswinkeltilburg.nl.

Wat levert het op?

De Rechtswinkel betaalt geen stagevergoeding of vrijwilligersvergoeding. Naast de kennis en ervaring die je opdoet tijdens de werkzaamheden bij de Rechtswinkel, organiseert de activiteitencommissie een aantal activiteiten per jaar. Het gaat dan om zowel educatieve activiteiten, zoals bezoeken aan advocatenkantoren, als om sociale activiteiten zoals borrels.

Vragen en aanmelden

Heb je naar aanleiding van de informatie op onze website nog vragen met betrekking tot het werken bij de Rechtswinkel? Of ben je enthousiast geworden en wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail met motivatiebrief en CV naar jacqueline@rechtswinkeltilburg.nl. Of vul het formulier op onze website in.

Contactgegevens

Rechtswinkel Tilburg
Ringbaan West 96
5046 VA Tilburg

Postadres
Postbus 278
5000 AG Tilburg

Tel.: 013 – 535 31 35
Fax: 013 – 535 42 81
E-mail: contact@rechtswinkeltilburg.nl

(niet voor juridisch advies)

NL43INGB0002465956
KvK 41095031